"Національні інтереси Америки вимагають": ​Сенат США наполегливо закликав Трампа посилити ЗСУ і вплинути на "Північний потік-2"

Особливий акцент робиться на зміцнення військово-морських можливостей України щодо стримування агресії Росії. Окремо сенатори закликають союзників і партнерів в Європі відмовити кораблям ВМС РФ в заході в їх порти для поповнення запасів і дозаправки

Комітет із закордонних відносин Сенату США затвердив і рекомендував до схвалення резолюцію про посилення оборонної допомоги Україні і згортання проекту російського газопроводу "Північний потік-2." Про це пише в Facebook посольство України в Вашингтоні.

Американські законодавці наполегливо закликають президента США Дональда Трампа скористатися положеннями закону про бюджет США на потреби нацоборони для посилення потенціалу ЗСУ, особливо з метою зміцнення морських можливостей України щодо стримування агресії Росії.
Сенатори закликають Трампа невідкладно провести спільну з ВМС США операцію для забезпечення свободи навігації в Чорному морі: показати Кремлю, що Вашингтон підтримує міжнародно визнані кордони України, шанує двосторонні домовленості і принцип безпечної навігації в Керченській протоці і Азовське море.
Законодавці США звернулися до НАТО із закликом посилити присутність і можливості Альянсу в Чорному морі, в тому числі з моніторингу ситуації в акваторії і берегової оборони.
"Окремо сенатори закликають союзників і партнерів в Європі відмовити кораблям російських ВМС в заході в їх порти для поповнення запасів і дозаправки", - відзначає посольство.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...