"Національні інтереси Америки вимагають": ​Сенат США наполегливо закликав Трампа посилити ЗСУ і вплинути на "Північний потік-2"

Особливий акцент робиться на зміцнення військово-морських можливостей України щодо стримування агресії Росії. Окремо сенатори закликають союзників і партнерів в Європі відмовити кораблям ВМС РФ в заході в їх порти для поповнення запасів і дозаправки

Комітет із закордонних відносин Сенату США затвердив і рекомендував до схвалення резолюцію про посилення оборонної допомоги Україні і згортання проекту російського газопроводу "Північний потік-2." Про це пише в Facebook посольство України в Вашингтоні.

Американські законодавці наполегливо закликають президента США Дональда Трампа скористатися положеннями закону про бюджет США на потреби нацоборони для посилення потенціалу ЗСУ, особливо з метою зміцнення морських можливостей України щодо стримування агресії Росії.
Сенатори закликають Трампа невідкладно провести спільну з ВМС США операцію для забезпечення свободи навігації в Чорному морі: показати Кремлю, що Вашингтон підтримує міжнародно визнані кордони України, шанує двосторонні домовленості і принцип безпечної навігації в Керченській протоці і Азовське море.
Законодавці США звернулися до НАТО із закликом посилити присутність і можливості Альянсу в Чорному морі, в тому числі з моніторингу ситуації в акваторії і берегової оборони.
"Окремо сенатори закликають союзників і партнерів в Європі відмовити кораблям російських ВМС в заході в їх порти для поповнення запасів і дозаправки", - відзначає посольство.

Нестача боєприпасів дала про себе знати: На Україну чекає важке літо, оскільки Росія готує великий наступ, - аналітик

середа, 1 травень 2024, 16:45

Ймовірно, це буде дуже важке літо для українських сил перед обличчям посилення російських атак, каже військовий аналітик Шон Белл, пише news.sky.com, передають Патріоти України. Головком Збройних Сил України Олександр Сирський заявив, що війська були з...

"Чисткам" бути? Розвідка Великобританії дізналася про допит у Росії ще одного заступника Шойгу

середа, 1 травень 2024, 15:30

За даними британської розвідки, російська ФСБ допитала першого заступника міністра оборони РФ Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві, передають Патріоти України. Деталі: Як зазначено, до розслідування справи заступника міністра оборони Р...