Нацменшини кидали в бій першими: У деяких регіонах РФ закінчився мобілізаційний ресурс, - Калашніков

У лавах окупаційної армії Росії на сьогодні спостерігається менше представників національних меншин. А все тому, що в регіонах країни-агресора, де вони проживають, фізично закінчується мобілізаційний ресурс, передають Патріоти України.

Ймовірно, насамперед ідеться про суб’єкти РФ, які входять до Далекосхідного, Приволзького, Сибірського федеральних округів. На це вказав Олег Калашніков, офіцер пресслужби 26-ї артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича.

"Представників національних меншин у лавах ЗС РФ стає менше. Не тому, що їх менше мобілізовують, а тому, що в них уже все менше є фізично кого мобілізувати", – пояснив він.

Пресофіцер зазначив, що Сили оборони слідкують за статистикою втрат армії РФ, не лише рахуючи кількість ліквідованих, поранених чи полонених окупантів, а й враховуючи їхню національну приналежність.

За словами Калашнікова, саме представників нацменшин російське командування кидало в бої першими, тому на сьогодні вони банально "закінчилися".

"Деякі воєнкоми з регіонів, де мешкають буряти та якути, кажуть, що фізично у них закінчився мобілізаційний ресурс. Те, що їх "сточували" першими і не жалкували – це правда", – додав він.

У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...