"Навальний став токсичним для будь-якого російського політика": Експерт оцінив ймовірність операції "наступник" у Кремлі

На думку Дмитра Орєшкіна, зараз не варто сприймати Олексія Навального, як проект Кремля.

Російський опозиційний політик Олексій Навальний, який знаходиться в СІЗО, є популістом і взаємодіє з владою РФ. Про це розповів в інтерв'ю російський політолог Дмитро Орєшкін, передають Патріоти України.

За його словами, потрібно розуміти, що Навальний політик, а для цього необхідно враховувати деякі політико-кліматичні умови Росії. Він вступає в альянси з тими, хто йому здається попутником. Це стосується і, наприклад, глави Роскосмосу Дмитра Рогозіна, з яким нібито пов'язаний Навальний.

"Якась частина влади його використовує, він використовує іншу частину влади. Звичайно, у нього є контакти з деякими представниками деяких "веж" Кремля. Тепер, коли після спроби отруєння він вчепився безпосередньо у Володимира Путіна, він став зрозумілим опозиціонером. Він став токсичним для будь-якого російського політика", - зазначив Орєшкін.

На його думку, зараз не варто сприймати Навального, як проект Кремля. Але він, якщо стане президентом, буде схожий на Путіна - жорсткий, цілеспрямований, відчайдушний, сміливий. Орєшкін зазначив, що в Росії бінарна політична система: або чорне, або біле.

"Навальний зумів цю бінарну матрицю так використовувати, що став вже єдиною альтернативою Путіну. І оскільки в Путіні будуть розчаровуватися, Навальний буде набирати бали. При цьому, я зовсім не впевнений, що він на місці Путіна вів би себе значно краще", - підсумував політолог.

Джерело: Апостроф

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...