Навчалася на медсестру: На Сумщині під час обстрілу загинула мати двох дітей, закривши собою синів

Російські війська продовжують обстрілювати українські населені пункти Сумської області, які розташовані недалеко від кордону. Так, нещодавно вони протягом пів години вели обстріл села Кучерівка, по ньому випустили 30 ракет із "Градів". Внаслідок цього загинули молода мама двох дітей та її батько. Бабуся та чоловік жінки важко поранені. Дорослі фактично собою прикрили двох маленьких дітей, передають Патріоти України

Хотіли сховатися в іншому підвалі

Обстріл села Кучерівка російські військові розпочали 23 січня вдень. Мешканці згадують, що спочатку прильоти снарядів були рідкісними, а потім ситуація погіршилася. "Літали снаряди, постійно щось вибухало, гуркотіло. Хто встиг – сховався у підвалі, хто ні – у себе в будинку. Було дуже страшно", – згадує місцева мешканка Валентина.

Сім'я 20-річної мами двох дітей Ганни Сатаніної спочатку сховалася у своєму підвалі. Разом з Анею там були її батьки, чоловік Олег, 4-річний Олексій та Назар, якому лише один рік. Коли снаряди почали прилітати все частіше, дорослі зрозуміли, що їхній старий підвал не зможе їх захистити. Тому вирішили перебігти до сусідів – там укриття було міцнішим.

Сім'я тільки-но піднялася нагору, бабуся взяла на руки молодшого онука, і вони почали тікати, як прилетів снаряд. Він розірвався поряд з Анею. Бабуся встигла руками обхопити дітей, але снарядом їй відірвало одну руку. Аня загинула на місці, її батько ще був живий, його відвезли до лікарні, але він помер там через два дні. Олега сильно поранило, йому буквально вирвало частину стегна, він уже переніс три операції", – розповідає близька знайома Ганни.

Навчалася на медсестру

Молоду маму та її батька поховали поряд на місцевому цвинтарі. Назар та Олексій зараз перебувають із батьками Олега. Молодша дитина його рідна, старшого він теж виховує як свого.

"Аня останнім часом навчалася у медичному училищі у місті Глухові. Усі викладачі знали, що у неї двоє дітей, і намагалися їй допомагати. Але вона й сама непогано вчилася. Аня була дуже гарною, відкритою, любила поговорити з подругами. Попрацювати за фахом вона ще не встигла, бо діти малі, їй треба було з ними сидіти", – розповідає подруга.

Це не перший обстріл Сумщини із боку РФ. Того дня, 23 січня, за словами голови Сумської ОВА Дмитра Живицького, ворог обстріляв дев'ять громад. Вогонь вели з мінометів, артилерії, кулеметів та автоматів.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...