Навчився хамства у Х**ла? Трамп обзивав Меркель "дурепою" і хвалився своєю геніальністю

У розмовах зі світовими лідерами президент США Дональд Трамп через непідготовленість до розгляду важливих питань нерідко переходив на обговорення свого життя й оточення. Він також критикував головних союзників Америки, а декого з жінок-глав держав навіть грубо ображав. Про це йдеться у статті CNN, передають Патріоти України.

Тим часом, за даними джерел, під час телефонних розмов з королівським наслідником Саудівської Аравії Мохамедом бен Салманом і північнокорейським диктатором Кім Чен Ином Трамп часто хизувався власними «досягненнями» у кріслі президента.

«Трамп постійно хвалився власним багатством, геніальністю, великими досягненнями й ідіотизмом своїх попередників», – пише видання. Особливо неуспіхам Буша-молодшого та Обами Трамп радів під час розмов з турецьким президентом Ердоганом, який дзвонив йому найчастіше, і главою Кремля Володимиром Путіним. Дехто з Білого дому обурювався такою поведінкою американського президента, оскільки тон розмов міг зашкодити міжнародним відносинам США, розповів один зі співрозмовників.

Найбільше діставалося канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, яку Трамп обізвав «дурепою», та колишньому прем’єру Британії Терезі Мей, особливо в останній період її головування – під час підготовки до Brexit. Розмови з останньою охарактеризували як «принизливі», через що екс-прем’єрка часто ставала схвильованою і знервованою. При цьому Меркель під час таких емоційних діалогів залишалася спокійною.

За словами німецького дипломата, два роки тому, коли Меркель відвідувала Білий дім, Трамп продемонстрував «дуже сумнівну поведінку… доволі агресивну». Трамп звинуватив німецького канцлера у підігруванні Росії та назвав її «дурепою». Одразу два джерела порівняли численні розмови глави Штатів з іноземними лідерами із нещодавніми його «брифінгами» пресі через пандемію: вільна форма, невпевненість і потік слів про речі, повних фантазії, інтуїції, здогадок і думок ведучих Fox News та дезінформації у соцмережах.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...