"Навесні 2023 року Україна завершить війну у кордонах 1991-го": Експерт назвав два сценарії подальших подій

Україна може закінчити війну і вийти на кордони 1991 року навесні 2023 року. Також є шанс втупити у Північноатлантичний альянс - уже помітний рух у цю сторону, передають Патріоти України.

У Крим наші військові можуть почати заходити до Нового року. Такий прогноз дав військовий експерт, полковник запасу, військовий льотчик-інструктор Роман Світан у чаті на Главреді.

"Найближчим часом ми побачимо два напрямки руху українських військ – до Азовського моря і в Луганській області в бік Щастя. Це те, що буде до нового року. І, швидше за все, до нового року ми вже почнемо заходити в Крим", – зазначає військовий експерт.

Також він наголосив, що українські війська не заходитимуть на територію Росії, адже нам чужі землі не потрібні. "На Москву ми точно не підемо. Ми не зробимо жодного кроку по російській території. Ми – не росіяни, нам чужого не треба. Це точно не наш шлях", – наголосив він.

Хто такий Роман Світан

Роман Світан (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовик, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Експерт пояснив, що після деокупації українських територій і виходу українських військ на межі 1991 року події можуть розвиватися за двома сценаріями. Якщо Україна вступить до НАТО, то військові дії припиняться одразу і навесні 2023 року може настати мир.

"Якщо нас НАТО не приймає, то нам доведеться обороняти наші кордони до тих пір, поки Російська Федерація не почне розвалюватися зсередини під тиском фінансових санкцій. Санкції призведуть до розвалу РФ за рахунок недофінансування бюджетів федеральних округів", – зазначає Світан.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...