Навіщо Іран віддає й так дефіцитну в себе зброю Росії: Експерт назвав головну причину

"Не до кінця зрозуміло, навіщо Іран віддає й так дефіцитну в себе зброю московії, коли в нього нависають перспективи кількох регіональних воєн та навіть зіткнення із США. А ще ж іде справжня війна в ряді власних регіонів. Бачив варте уваги припущення в ізраїльських експертів", - пише у своєму блозі Тарас Чорновіл, передають Патріоти України, і продовжує:

"Вони вважають, що Іран використовує війну росії проти України, як полігон для випробування своєї зброї. Не так, як діють самі безпілотники й ракети (це можна й на полігонах відпрацювати), як оцінка їх уразливості силами ппо. Іранські паскуди, які зараз працюють з росією в Криму, на Херсонщині й у Білорусі, це не зовсім інструктори із запуску. Техніка проста в управлінні, тому достатньо первинної підготовки.

Основне завдання прибулих - вивчення досвіду застосування дронів у реальних бойових умовах, особливості їх збиття різними типами ппо, прокладка найоптимальніших маршрутів для обходу захисту противника.

Тому таку дику шкоду коять усі ці хайпожери, які виставляють фото й відео збиття та уражених дронів, особливо з навмисно помітними бортовими номерами. Адже саме так готується методичка для розробників і користувачів цієї зброї, як краще оминати захист.

Особливо іранців цікавить, якими засобами збиті їхні дрони, далі вони вносять технічні корективи й можуть посилати тим самим маршрутом для перевірки успішності. А ще Тегеран може хотіти дослідити особливості дії деяких ізраїльських систем ПРО та ППО.

Особливо їх цікавлять комплекси "Хец". І саме через це їх ніколи Ізраїль не постачатиме Україні. Їхні характеристики засекречені, а використання допускається лише на власній території, де ворог не отримає ні методичну інформацію про дію, ні уламків ракет. Це також треба розуміти. Нам ніхто не заважав минулі три роки розробляти свої ефективні озброєння. А союзники мають право на зберігання своїх таємниць".

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...