Навіщо Макрон зустрівся із Зеленським, - політолог

Про що саме говорили? Оскільки брифінгів за результатами зустрічі було не передбачено, то поки залишається лише припускати.

У ЄС "розкусити" Зеленського довірили ровеснику Макрону. Фото: АFP.

"Навіщо Макрон зустрівся із Зеленським на півгодини - з 15.00 до 15.30? По-перше, це класичні оглядини. Через президента Франції Європа прощупує, так би мовити, з ким їй доведеться мати справу в найближчі роки", - пише політолог Олексій Мінаков на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Адже Зеленський як політик - "кіт у мішку" не тільки для українців, але й для Європи. А в умовах агресивної та дестабілізуючої політики РФ, Європа хвилюється за власну безпеку. І прагне певної передбачуваності.

Тому і потрібна була ця зустріч - щоб наблизитись до відповіді на запитання, ху із містер Зеленський. А точніше - Qui est Zelensky, враховуючи місце зустрічі Єлисейський палац. Бо вони вже начулись, що це "український Беппе Грілло" і "український Трамп".

По-друге, це символічний акт підтримки фаворита президентських перегонів. Щоб він не думав озиратися на Росію, а відчував відкритість дверей у Європі. Могла б теоретично бути зустріч фрау Меркель із Зеленським. Але вирішили довірити це знайомство однолітку Зеленського - Макрону (обидвом 41 рік).

Перед початком розмови вони разом зі своїми командами сфотографувались, посміхались один одному, а далі в неформальній обстановці поспілкувались без журналістів. Це був перший у житті Зеленського дипломатичний досвід.

Про що саме говорили? Оскільки брифінгів за результатами зустрічі було не передбачено, то поки залишається лише припускати. Очевидно, Макрон запитував Зеленського про його плани. А Зеленський, у свою чергу, відповідав загальними фразами про наміри підтримки курсу України на ЄС і збереження гарних стосунків із партнерами у Європі. Принаймні, це було б логічним. Не про круасани ж говорити".

Інтрига спікера Джонсона приречена: Білий дім не підтримає законопроєкт щодо допомоги виключно для Ізраїлю без України (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:22

Майклу Джонсону відмовляють у підтримці недоречної ініціативи навіть його однопартійці з Конгресу. Прессекретарка Білого дому також закликала Палату представників ухвалити законопроєкт про допомогу Ізраїлю, Україні та Тайваню на 95 мільярдів доларів СШ...

Джонсон представив конгресменам США окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню

вівторок, 16 квітень 2024, 7:14

Спікер Палати представників США Майк Джонсон у понеділок представив чотири окремі законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та про пріоритети національної безпеки, повідомляє The Hill. Джонсон оприлюднив свою пропозицію під час закритої кон...