"Навіщо нам коаліція із "Народним фронтом"? Як на Банковій вирішують, чи залишати Авакова на посаді глави МВС

Заступник голови Офісу президента Дмитро Костюк заявив, що в партії "Слуга народу" неоднозначне ставлення до нинішнього глави МВС.

Сьогодні під будівлею Офісу президента пройшла акція проти того, щоб Арсен Аваков залишався на посаді глави МВС. Її організували активісти і представники організацій, так чи інакше пов'язаних з екс-президентом Петром Порошенко. Тому в даному заході багато хто побачив особисту помсту Порошенка Авакову за те, що той не підтримав його на виборах президента. Але, судячи з усього, людей, які не бажають бачити Авакова в новому Кабміні, чимало і в оточенні Зеленського, зазначають Патріоти України.

Заступник голови Офісу президента Дмитро Костюк заявив, що в партії "Слуга народу" неоднозначне ставлення до нинішнього глави МВС і розглядається відразу чотири кандидатури. При цьому сам Аваков, за словами близьких до нього людей, досі перебуває в повній впевненості, що його залишать на своєму посту. Як буде насправді побачимо вже завтра.
Поки ж викладемо аргументи за і проти Авакова на посаді МВС, які зараз, за нашими даними, обговорюються на Банковій.
Аргументи за те, щоб залишити
1. Аваков під час президентської кампанії не допустив масового підкупу виборців з боку Петра Порошенка. А також припиняв чимало провокацій прихильників тодішнього президента. У тому числі - і особисто проти Зеленського.
2. Авакову підконтрольні різні радикальні організації та його перебування на посаді глави МВС утримує їх в покорі. У разі відставки радикали можуть вийти з під контролю.
3. Аваков контролює значну кількість депутатів-мажоритарників, а також нардепів зі списку "Слуги народу". У разі його відставки частина нардепів можуть почати саботаж і не голосувати за потрібні владі законопроекти.
4. Аваков худо-бідно утримує під контролем ситуацію в МВС, а що буде в разі його відставки сказати важко. Особливо з урахуванням можливих провокацій проти Зеленського, які можуть влаштувати прихильники Порошенка, якщо того спробують посадити в тюрму.
5. Авакова активно підтримує одігарх Ігор Коломойський, на якого орієнтується значна частина оточення Зеленського, а також десятки мажоритарників і депутатів від "Слуги народу".
Аргументи проти того, щоб залишити
1. Аваков був одним з архітекторів і "стовпів" системи влади в країні після 2014 року, проти якої проголосували виборці на виборах президента. Зрозуміло, що голосували вони проти Порошенка в першу чергу. Однак Аваков несе приблизно ту ж відповідальність за події в країні, що і сам екс-президент. І його збереження на посаді буде розцінюватися значною частиною виборців як відмова Зеленського від оновлення влади.
2. За часів Авакова система МВС занурилася в хаос і багато в чому десбалансована. На роботу поліції величезна кількість скарг з боку як звичайних людей, так і бізнесу (побори і кришування нікуди не поділися). Погіршилася криміногенна ситуація.
3. Аваков і його оточення постійно знаходяться в центрі корупційних скандалів. В цілому ситуація в МВС з корупцією не покращилася. І навіть нова патрульна поліція почала брати хабарі.
4. Аваков сам по собі є потужною політичною фігурою, яка може стати альтернативним президенту центром сили. "Якщо його залишити главою МВС, то уряд замість єдиної команди знову перетвориться по суті в коаліційний. Знову потрібно буде з ним про щось домовлятися постійно. А навіщо нам коаліція з "Народним фронтом"?", - міркує в розмові з журналістами джерело в партії "Слуга народу".

5. З точки зору загрози вуличних акцій і провокацій з боку націоналістів більш доцільно не торгуватися з Аваковим про безпеку, а поставити надійного главу МВС, який візьме ситуацію під контроль і наведе порядок, а не буде загравати з радикалами.

Джерело: Страна

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...

Америка ставить питання руба: Блінкен прибув до Китаю. У портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпіна не допомагати росіянам, - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...