Навіть адвоката призначатимуть для "обвинуваченого": У Білорусі дозволили порушувати кримінальні справи проти померлих

Нижня палата парламенту Білорусі ухвалила законопроєкт, який дозволить правоохоронним органам порушувати кримінальні справи проти померлих людей. Про це пише "Медуза", передають Патріоти України.

Видання зазначає, що законопроєкт вносить зміни до статті Кримінального кодексу щодо обставин, які виключають провадження у кримінальній справі. Відповідно до нього можна буде порушувати справи проти померлих людей за статтями про злочини, які не мають терміну давності — наприклад, це підготовка чи ведення агресивної війни, тероризм, геноцид, екоцид, порушення законів та звичаїв війни.

Представляти в суді інтереси померлої людини зможуть її родичі. Для цього вони мають подати відповідну заяву. У випадку, якщо родичі вирішили не брати участь у процесі або їх не змогли знайти, інтереси обвинуваченого представлятиме призначений адвокат.

Видання "Белта" уточнює, що поправки до КК підготувала Генпрокуратура, яка з 2021 року веде "дослідження обставин геноциду білоруського народу в роки Великої Вітчизняної війни та післявоєнний період" з метою встановлення осіб, причетних до геноциду та їх кримінального переслідування.

Закон набуде чинності після того, як його схвалить верхня палата парламенту та підпише Олександр Лукашенко.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...