Навіть дали по шиї: Російський посол поскаржився на утиски і "русофобію" в Аргентині

Посол РФ в Аргентині Дмитро Феоктістов поскаржився на русофобію та навіть акти насильства з боку аргентинців щодо росіян після початку війни в Україні. Один із російських дипломатів нібито "отримав по шиї". Про це Феоктістов заявив у своєму Twitter. За його словами, у країнах "колективного Заходу" нібито "порушують права росіян" через "спеціальну військову операцію", передають Патріоти України.

Посол Росії заявив, що один із почесних російських консулів на виході з католицького храму "несподівано отримав по шиї", причому удар супроводжувався образливими вигуками на адресу РФ, але нападники так і не були виявлені.

Крім того, влада Буенос-Айреса відмовила в проведенні щорічного фестивалю росіян "Матушка Русь", що на думку Феоктістова, є ще одним "русофобським" випадом.

Посол також поскаржився, що імміграційна влада Аргентини нібито перетворила приплив у країну вагітних росіянок (дитина, яка народилася тут, автоматично отримує громадянство Аргентини), на справжній "шпигунський роман".

А в тих, хто на вулиці розмовляє російською мовою, нібито перевіряють документи, це, за його словами, вже відбувалося зі співробітниками посольства. На початку березня Bloomberg повідомляв, що з 2022 року до Аргентини в'їхало понад 22 тис. громадян Росії. Особливу популярність країна набула для "пологового туризму".

Особливий маневр? У ЗСУ пояснили, для чого Росія нарощує війська на Харківському напрямку

понеділок, 29 квітень 2024, 15:50

Військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко в ефірі телемарафону розповів, навіщо росіяни нарощують чисельність на Харківському напрямку та вчергове активізували свої дії на Куп’янському напрямку, передають Патріоти Укра...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...