Навіть документів не приймають: У РФ поскаржилися, що низка країн не видають туристичних віз росіянам

Ряд країн Європи більше не приймають від громадян Росії документів на оформлення туристичних віз. У в'їзді російським туристам, зокрема, відмовили Латвія, Литва, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди. Про це повідомила Асоціація туроператорів РФ, передають Патріоти України.

Раніше в Празі глави МЗС країн Європейського Союзу вирішили скасувати спрощений візовий режим для росіян. Однак повної заборони видачі віз туристам з РФ, як запропонували Польща, Естонія, Латвія, Литва та Фінляндія, не було введено.

Нагадаємо, верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель раніше пояснив, що наявність візи не гарантуватиме в'їзд до ЄС громадянам РФ. Держави союзу зможуть самостійно регулювати допуск на свою територію. За словами Борреля, санкції на в'їзд не повинні торкнутися росіян, які не підтримують війну в Україні.

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...