Навіть якщо "Печальная лошадь" сама захоче: Кулеба заявив, що не спілкуватиметься з Лавровим у США

У Нью-Йорку розпочалась 77 сесія Генеральної асамблеї ООН. На ній присутня й делегація від України. Зокрема, туди поїхав прем'єр-міністр Денис Шмигаль та очільник МЗС Дмитро Кулеба. Останнього вже встигли зловити росЗМІ та поставити провокативне запитання, повідомляють Патріоти України.

Кулеба про зустріч з Лавровим

Російські пропагандисти зловили нашого міністра прямо находу. Той біля них навіть не зупинявся. Питали англійською, може так хотіли його заплутати, бо боялись, що не відповість російською. Кулеба особливої уваги не звернув, лише кинув їм услід кілька слів.

Зокрема, його запитали, чи збирається він зустрітись під час Генасамблеї з російським очільником МЗС Сергієм Лавровим. Той категорично відповів, що ні. За словами Кулеби, цього не буде, навіть якщо лавров захоче чи ініціює таку зустріч.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль трохи поділився тим, як проходить засідання Генасамблеї, на якому зібрались цивілізовані країни.

Пріоритети візиту Кулеби до США

  • Міністр закордонних справ має зустрітися із своїми колегами з країн Африки, Близького Сходу, Карибського басейну, Латинської Америки та Європи. Також він поговорить із експертами Ради міжнародних відносин.
  • Також у Кулеби заплановані зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, а також з главами МЗС у форматі Україна – Польща – Британія. Крім того, буде приділено увагу рекомендації щодо гарантій безпеки України.


Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...