"Навіть якщо вони зараз купили 200 дронів": Офіцер "Азову" назвав українських "гнид", які дали Росії підстави для повномасштабної війни

Офіцер управління 12-ї бригади полку "Азов" Дмитро Андрющенко вважає жителів Донбасу та Криму, які навесні 2014 року вийшли на проросійські референдуми, теж винними в повномасштабному вторгненні РФ в Україну. Не стримуючи емоцій, він назвав їх "гнидами", які прямо причетні до війни та загибелі тисяч цивільних і військових українців, передають Патріоти України.

Про це воїн із позивним "Дипломат" розповів вінтерв’ю ТСН, яке вийшло на YouTube 6 січня. Торік у вересні захисник повернувся з російського полону, в якому пробув від моменту виходу з "Азовсталі" в травні 2022-го.

На його переконання, ті громадяни України, котрі свідомо або несвідомо прийшли на незаконні референдуми на окупованих територіях Донеччини, Луганщини та в АР Крим, напряму причетні до повномасштабної війни, яка почалася в лютому 2022 року.

"Дипломат" каже, що серед тих, хто понад дев’ять років тому підтримали країну-агресора РФ, були і його друзі та знайомі. Відтоді він із ними не спілкується.

"Я з ними повністю обірвав спілкування. Вони для мене не поважні люди. Навіть якщо вони зараз купили 200 дронів. Я так не можу. Тому що я вважаю, що це логічний ланцюжок, який породжує все це..." – пояснив офіцер "Азову".

Він каже, що такі люди колись дали будь-які формальні та неформальні підстави для того, щоб Росія почала своє повномасштабне військове вторгнення. За його словами, ці громадяни стали "першим гвинтиком" у тому механізмі, який привів "русскій мір" в Україну.

"Для мене завжди є причинно-наслідковий зв’язок. Війна і загибель тисяч наших цивільних і військових хлопців і дівчат – це наслідки того походу тих гнид у 2014 році на той ср*ний референдум", – заявив Дмитро Андрющенко.

У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...