Навіть його спокусила... звичайна пралка: Російський полковник генштабу погорів на хабарі

У Москві 235-й гарнізонний військовий суд відправив під домашній арешт на два місяці відповідального за призов на військову службу співробітника головного організаційно-мобілізаційного управління генштабу Росії, полковника Івана Мертвищева. Про це пише «Коммерсант» із посиланням на джерела, передають Патріоти України.

Як пише видання, у зв'язку з призовом на строкову службу, що почався в країні-терористці з листопада, Мертвищев планував перевірити об'єднаний військовий комісаріат (ОВК), до якого входять мікрорайони Раменки, Дорогомилове, проспект Вернадського, Тропарево-Нікуліно, Очаково-Матвіївське Західного адміністративного округу.

За тиждень до перевірки полковник зв'язався з військовим комісаром ОВК, повідомив про заплановану перевірку та зазначив, що, за його інформацією, ситуація з набором призовників у військкоматі погана, і пообіцяв причепитися навіть за наявності нормального стану документації. Мертвищев, за словами джерела, також зазначив, що така ситуація негативно позначиться на репутації керівництва військкомату та кар'єрі військкома, і запропонував вирішити проблеми за рахунок купівлі для нього пральної машини вартістю не менше 70 тис. руб (42,6 тис. грн).

Військом у розмові з полковником погодився, проте звернувся із заявою про здирство до департаменту військової контррозвідки ФСБ, яке взяло під контроль подальшу розмову з Мертвищевим про вибір пральної машини. Співробітники відомства затримали його під час отримання пристрою.

У слідчому комітеті порушили проти Мертвищева кримінальну справу за отримання хабаря, пов'язане з вимаганням. Полковник повністю визнав свою провину. Українці ж на цю курйозну ситуацію відреагували з гумором. Мовляв, це ж окупанти, чого від них чекати.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...