Навіть картини відібрали: В Італії конфіскували майно архітектора "палацу Путіна"

Поліція Італії конфіскувала активи архітектора, який спроектував "палац Путіна". Його підозрюють в ухиленні від податків. Про це пише la Repubblic, передають Патріоти України.

За даними видання, 63-річний Ланфранко Чирилло не задекларував в період з 2013 по 2019 дохід в десятки мільйонів євро. Правоохоронці вилучили активи на загальну суму 140 мільйонів фунтів стерлінгів, включаючи вертоліт, розкішні будинки і великі суми готівки.

Крім того, конфісковані твори мистецтва таких художників, як Пікассо, Кандинський, де Кіріко і Сезанн.

Палац Путіна - що відомо

Фонд боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального опублікував розслідування про масштабний Палац президента Володимира Путіна під Геленджиком.

ФБК стверджує, що резиденція президента Росії площею 68 гектарів на мисі Ідокопас була побудована в 2010 році, її вартість становить близько мільярда доларів. На її території є підземний Льодовий палац, церква, 80-метровий міст "для підходу до чайного будиночка", тунель для спуску з палацу до моря.

За даними ФБК, зведення палацу спонсорувалося за рахунок офшору, куди "жертвували" гроші наближені до Путіна бізнесмени.

Спікер президента РФ Дмитро Пєсков назвав фільм про резиденцію Путіна "нісенітницею", а Навального – "шахраєм", закликавши росіян не підтримувати його грошима.

Як стало відомо, за кілька днів фільм Навального набрав 50 мільйонів переглядів в YouTube. Деякі словосполучення з докладних планів резиденції спантеличили користувачів мережі і стали мемами ("аквадискотека", "склад бруду").

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...