"Навіть мій власний перукар": Голова МЗС Польщі констатує, що Варшава переповнена українцями призивного віку, а Зеленський спізнився з мобілізацією принаймні на рік

Голова МЗС Польщі Радослав Сікорський

Голова МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що він вражений тим, що багато молодих чоловіків-українців опиниися на Заході і не воюють із ворогом. У тому числі, він вказав, що серед них - його перукар. Про це у неділю, 15 вересня, він розповів у інтерв’ю Європейській правді, передають Патріоти України.

"Це просто дивує. Я ходжу у Варшаві до перукарні, і мене стриже український перукар молодого віку. Я питаю: а що ти тут робиш? Хіба ти не маєш захищати свою країну?", - заявив міністр.

Він зауважив, що нинішня політика багатьох столиць ЄС шкодить обороноздатності та економічній стабільності України пропонуючи економічні преференції для чоловіків мобілізаційного віку з України.

Сікорський зазначив, що Польща не виплачує таким працездатним біженцям соціальну допомогу і вони мусять самі себе утримувати та працювати.

"А от у західній Європі уряди більш щедрі. Але у мене є питання: чи нормально створювати такі фінансові стимули?", - заявив він.

Міністр вважає, що Україна спізнилась щонайменше на рік з ухваленням закону про мобілізацію.

В Бєлгороді ліквідували пропагандиста центрального московського телеканалу, який особисто брав участь у скоєнні тяжких воєнних злочинів проти України - ГУР (відео)

понеділок, 16 вересень 2024, 20:11

Напередодні у російському Бєлгороді було вбито пропагандиста Алєксандра Коробова, відомого як "Краб". Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у понеділок, 16 вересня, передають Патріоти України. "За наявною інформацією, 1...

Ще один злочин агресора: У ЦНС розповіли, що росіяни сховали на Запорізькій АЕС

понеділок, 16 вересень 2024, 18:22

Росіяни продовжують використовувати територію Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) для розміщення своїх військ і зберігання боєприпасів. На станції перебувають до 1300 осіб росгвардії, включаючи підрозділи ОМОН "Ахмат-1" та СОБР "Агат". Частина ві...