"Навіть не в 2008 році": Данілов назвав дату початку агресії РФ проти України і розповів про втручання у Конституцію

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що насправді агресія Росії проти України розпочалася ще 2004 року. На той час вона виявилася у змінах української Конституції. Своєю думкою Данілов поділився в інтерв'ю "1+1 каналу". Він підкреслив, що не можна було легковажно ставитись до таких фундаментальних речей, як Конституція, передають Патріоти України.

"Війна наша з Російською Федерацією почалася досить давно. Це навіть не в 2008 році. Я в одному інтерв'ю сказав, що вважав, що війна почалася в 2008 році – я потім почав згадувати, як відбувалися певні події. Перша війна з Російською Федерацією у нас почалася в 2004 році, коли вони почали втручатися в нашу Конституцію", – пояснив Данілов.

Секретар РНБО заявив, що йому шкода, що 8 грудня 2004 року тодішні депутати зухвало змінили Конституцію. Вони тоді проголосували закон №2222, коли позбавили повноважень президента, який обирався на той час.

"Сьогодні я можу сказати, що це була державна зрада тих депутатів, які за вказівкою Путіна, Медведчука та компанії втрутилися в нашу Конституцію… Потім було друге і третє втручання," – поділився Данилов.

"І мало хто знає, що 21 лютого 2014 року, коли вже були розстріли на Майдані, депутати так само втрутилися в Конституцію та в антиконституційний спосіб її змінили. Чи були це домовленості політиків, чи було щось інше? Але Конституцію ми не маємо права чіпати", – акцентував секретар РНБО.

Він підкреслив, що зміни до Основного закону можна вносити лише за процедурою, прописаною в законі. Данілов також нагадав, що всі, хто голосував за Харківські угоди в 2010 році, теж втрутилися в Конституцію з порушенням процедури, адже термін перебування Чорноморського флоту РФ у Криму до 2017 року був нормою Конституції України, а угодами продовжили цей термін на 25 років до 2042 року.

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:45

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...