Навіть особисте посередництво Ердогана не допомогло: Зеленський розповів, як РФ зірвала евакуацію з Маріуполя

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що росіяни відмовляються від домовленостей щодо гуманітарних коридорів з Маріуполя для цивільних та поранених. Не допомогло навіть особисте посередництво президента Туреччини Реджепа Ердогана. Про це голова держави розповів в інтерв’ю українським ЗМІ, передають Патріоти України.

Президент розповів, що ситуація в Маріуполі не покращується. Захисники міста продовжують оборону, але вони надалі повністю заблоковані – разом із цивільними, пораненими, є багато вбитих.

Зеленський також розповів, як Росія зірвала домовленості про евакуацію з Маріуполя. "Скажу чесно, довіри до російських переговорників по Маріуполю в нас немає. Ми домовлялися, що у нас буде гуманітарний коридор, і посередником там була Туреччина, і особисто президент Ердоган. Ми домовлялися, що через Бердянськ зможемо забрати наших поранених, наших цивільних, насамперед жінок та дітей. Ми домовилися про це, а потім у якийсь момент Росія просто відмовилася", – розповів президент.

Він додав, що керівництво держави щодня перебуває на зв'язку з українськими військовими, заблокованими на оточеному заводі.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...