Навіть поховали у Луганську: Окупанти намагаються приховати правду про те, як розстріляли 56 літніх людей у Кремінній

Російські окупанти у березні розстріляли з танку 56 літніх людей у Кремінній, а тепер намагаються приховати правду. Про це повідомляє очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Окупанти влаштували демонстративне поховання стареньких, яких самі ж вбили, передають Патріоти України.

"Через 4 місяці після трагедії, провина за яку цілковито лежить на окупантах, у Луганську влаштували демонстративне поховання 31 жертви обстрілу Кремінського будинку для людей похилого віку. Чому в Луганську? Щоб ніхто зі свідків подій раптом не потрапив на кладовище і не розказав правду", – йдеться у повідомленні.

За його словами, 56 людей, які доживали свій вік у цьому закладі, загинули на місці.

Окупанти не дозволили евакуаційні коридори

Гайдай пояснив, що росіяни діяли цинічно: підігнали танк, поставили його навпроти будинку і почали стріляти, доки не вбили усіх. Він наголошує, що дістатися до місця трагедії тоді було неможливо – територію захопили окупанти. "Евакуаційний коридор окупанти не надавали ані до розстрілу, ані після".

"Наразі росіяни згадали про свій злочин і намагаються приховати правду. Окупанти кажуть, що нібито українські військові використовували стареньких, як живий щит. Але ж про жертви з боку наших бійців росіяни не повідомляють, бо їх там не було", – додав Гайдай.

Всіх інших пацієнтам з подібних закладів у Луганській області життя врятували, перемістивши їх у безпечні регіони України.

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали:

Треба закрити небо: ЄС та НАТО тиснуть на Грецію й Іспанію щодо надання Україні додаткових систем ППО, - FT

вівторок, 23 квітень 2024, 8:59

ЄС та НАТО чинять сильний тиск на Грецію та Іспанію з вимогою надати Україні більше систем протиповітряної оборони Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України. Лідери ЄС під час саміту в Брюсселі минуло...