Навіть провладна соціологія визнає проблему: На Росії зменшується підтримка війни проти України і чомусь все менше хочуть вмирати за "вєлічіє"

Варто пам'ятати, що будь-яка соціалогія в тоталітарній державі викревлена через страх оприлюднювати свої думки, що йдуть у розріз з політикою деспотичної влади

Половина росіян хочуть переговорів з Україною, але не готові до "поступок" — опитування "Левада-Центр".

В той же час, за продовження війни виступили лише 38% опитаних, ще 12% не змогли визначитися з відповіддю. Нижчий показник підтримки бойових дій з боку ворога серед його громадян був лише в жовтні 2022 року — після оголошення так званої часткової мобілізації, але потім цифри змінилися.

Головним мотивом для переговорів називали великі втрати людей (52%), на другому місці — втома від війни (40%). Ті, хто за продовження війни, часто казали, що хочуть "йти до кінця" (32%), значно менше таких, які прагнуть викорінити "націоналістів/фашистів" (16%).

Близько 75% респондентів з рф відкидають можливість "поступок" у питаннях дозволу майбутнього членства України в НАТО та виходу загарбників із тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей.

68% також не підтримують повернення Україні зайнятих частин Херсонської та Запорізької областей. Лише 20% учасників опитування готові до таких "поступок" з боку Кремля. Показники майже не змінилися з лютого 2023 року.

Мінімальним став показник підтримки дій російської армії на українській території — 70%. Серед них 38% "впевнено підтримують".

Водночас серпневе опитування продемонструвало, що більшість українців не готові до компромісів з агресором задля припинення війни. Так, на територіальні поступки заради припинення війни готові піти менше 5% українців, а поступитися майбутнім членством України в НАТО готові 18%.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...