"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Раніше у нас були ATACMS, які мають дальність 160 км. Зараз ми очікуємо версії збільшеної дальності М48, М50 - це ATACMS не з касетною бойовою частиною, а фугасною, дальністю в межах 300 км. Тепер значна кількість ворожих аеродромів і об'єктів підпадає під ударний потенціал ATACMS. Поки що ми не знаємо загальну кількість, яка може бути передана ЗСУ", - пояснив Згурець.

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express також нагадав, що раніше ATACMS передавалися Україні в обсязі 20 штук. Це був більше рекламно-політичний крок, ніж реальна бойова потужність.

"Навіть такою малою кількістю ми тоді завдавали удари. Зараз ця практика буде поширена, і насамперед по командних пунктах і базах зберігання боєприпасів. Тому що це пріоритетні цілі для застосування ATACMS дальністю 300 км. Будемо дивитися куди вони дістають, і, яким чином українська сторона використає цей потенціал", - зауважив Згурець.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...