Навіть танків потрібно більше: Військовий експерт розповів, якої ще зброї бракує Україні для перемоги

Збройні Сили України потребують багато зброї від Заходу. Є кілька важливих напрямків, які потрібно максимально пропрацювати. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

За його словами, є певні види озброєння, які надзвичайно допомогли б Збройним Силам України у війні проти російських окупантів.

"Чомусь про цю зброю ми забули"

Жданов наголошує, що Україні було б корисно отримати додаткові безпілотники. До прикладу, Switchblade 600. Цей літальний апарат спеціально створений для того, щоб нищити ворожу військову техніку.

"Якщо ворожа артилерійська батарея стоїть на вогневих позиціях… Це – 6 гармат на відстані 300 – 400 метрів. То достатньо всього 6 Switchblade 600 – і 6 гармат немає", – наголошує Жданов.

Є велика потреба в ударно-безпілотних комплексах, які здатні вести розвідку в умовах радіоелектронної боротьби та атакувати ворога. Певні апарати мають бомбове навантаження в понад 500 кілограмів.

На думку Жданова, все ще є велика потреба у танках. Було б чудово, якби ЗСУ почали освоювати західні Abrams, Leopard тощо. Інша важлива річ, про яку чомусь багато хто забув – самохідні автоматичні міномети, які надзвичайно важливі для піхоти.

"Самохідні автоматичні міномети вкрай необхідні піхоті. Ми чомусь забули за цю зброю. У країн-партнерів є багато таких зразків. Для піхоти ця зброя – найкраща та найшвидша вогнева підтримка як в ході оборони, так і в наступі", – зазначив Жданов.

Джерело: 24 канал

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...