Наводила "Смерчі" на Краматорськ: СБУ затримала коригувальницю ФСБ (фото)

СБУ затримала коригувальницю російської ФСБ, яка була коригувала ракетні атаки окупантів на прифронтові території Донеччини. Зокрема, на своє рідне місто Краматорськ. Про це повідомили у пресслужбі Служби безпеки України, передають Патріоти України.

Для наведення російських засобів ураження зрадниця збирала інформацію про дислокацію та маршрути переміщення Сил оборони в районі Краматорська. Перш за все вона намагалася виявити локації засобів радіоелектронної боротьби та системи протиповітряної оборони ЗСУ. Крім того, прихильниця росіян обходила місця "прильотів" по соціальній та житловій інфраструктурі міста, аби зафіксувати наслідки влучань та відзвітувати про це ворогу.

Розвідінформація потрібна була армії РФ для підготовки нових атак, а також здійснення повторних ударів по Краматорську. Зокрема, із застосуванням реактивних систем залпового вогню типу "Смерч".

Співробітники СБУ затримали зловмисницю. Коригувальницею виявилась місцева жителька. Жінку росіяни дистанційно залучили до співпраці через її брата, який є бойовиком окупаційних угруповань на сході України. Саме йому ворожа поплічниця передавала зібрану інформацію та медіафайли.

Під час обшуку у помешканні затриманої виявлено ноутбук та мобільний телефон із доказами її підривної діяльності на користь країни-агресора. Зрадниці повідомили про підозру. Їй обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Прихильниці ворога загрожує до 15 років ув'язнення.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...