"Наводив" ракетні удари по школах Миколаєва: СБУ затримала чергового зрадника

Служба безпеки України затримала чергового російського агента, який допомагав ворогові завдавати удари по містах України. Так, упійманий зрадник "наводив" ракетні удари по школах Миколаєва. Він надавав російським солдатам точні координати освітніх закладів міста для так званих "залякувальних" обстрілів. Крім того, він збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на півдні, передають Патріоти України.

Зазначається, що за "наводкою" путінського прихильника у Миколаєві зруйновано та пошкоджено декілька об’єктів військової інфраструктури та завдано нищівного удару по двох школах.

Правоохоронц втсановили, що зрадник був активним учасником дискусій у Телеграм-каналах антидержавного спрямування. У своїх дописа він не приховував своїх проросійських поглядів і відверто просував російські наративи.

Кіберфахівці СБУ встановили, що українця завербував кадровий співробітник воєнної розвідки агресорки РФ після початку вторгнення. Під час обшук в затриманого виявили мобільний телефон, який чоловік використовував для комунікації з російським координатором. Зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, наголосили в СБУ.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...