Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України.

Зазначається, що фігурант фіксував основні маршрути руху підрозділів ЗСУ, а отримані дані він дистанційно передавав одному з відомих блогерів російської партії "Единая Россия".

Після отримання розвідінформації пропагандист викладав її у підконтрольних російській спецслужбі пабліках, а російські окупанти використовували відомості для підготовки ракетно-дронових ударів по Дніпру.

За даними слідства, фігурантом виявився фахівець у сфері IT-технологій та ідеологічний прихильник рашизму. Зазначається, що улітку 2023 року він почав публікувати в забороненій соцмережі ВКонтакте дописи на підтримку кремлівського режиму.

Таким чином він привернув на себе увагу рашистського блогера, який запропонував йому співпрацю на користь Росії. За даними СБУ, для збору розвідданих фігурант їздив по місту в «маршрутках», з яких приховано фотографував місця ймовірного перебування або проїзду українських військ.

Під час обшуків у нього було вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами злочинних дій, крім того, зафіксовано перекази коштів на його криптовалютний гаманець, які надходили з Росії.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 114−2 Кримінального кодексу України). Затриманий перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

На концерті Кобзона триває тисячний аншлаг:: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 1 травня

середа, 1 травень 2024, 7:58

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 01.05.24 орієнтовно склали:

Нічні вибухи пролунали у Ростові та Вороніжі. Дрони повторно вразили один з найбільших у росії на рязанський НПЗ

середа, 1 травень 2024, 7:48

У ніч проти 1 травня у Ростові-на-Дону, Рязані та у Воронежі (Російська Федерація) пролунали вибухи. Про це бідкаються російські Telegram-канали. . Близько 02:20 за місцевим часом пролунав вибух у Воронежі. Губернатор області Олександр Гусєв повідом...