"Навряд чи між Зеленським і Коломойським є війна. Паралельно із вирішенням питання 16 тис. правок йшли домовленості", - експерт

Сумнівно, що команда президента хотіла би серйозно сваритися з вчорашнім колегою.

Президент Володимир Зеленський не хоче сваритися із олігархом Ігорем Коломойським. Про це сказав голова Комітету виборців Олексій Кошель, коментуючи зміни парламентом регламенту, передають Патріоти України.

"У демократичному світі є багато механізмів, які використовує опозиція. Наприклад, блокування трибуни. 16 тисяч правок – це м'яко кажучи перебір. Такого в історії європейських парламентів не було.

Відбулося штампування під копірку групою юристів, а не депутатів, які часто не мають фахового досвіду. Парламент міг розглядати ці правки до Нового року, бути напівпаралізованим – це великий удар по країні. Ситуація надзвичайно серйозна, це вже не просто ігри групи Коломойського.

Зміни до регламенту викликали критику, але варіантів виходу із цієї кризи було не так багато. Навряд чи між Зеленським і Коломойським є велика війна. Паралельно із вирішенням питання 16 тис. правок йшли домовленості. Сумнівно, що команда президента хотіла би сваритися з вчорашнім колегою. Можуть бути спроби певного примирення. Коломойський має одну з головних телекнопок – "1+1", фінансові ресурси, группу з трьох десятків депутатів. В умовах, коли фракція "Слуга народу" не може забезпечити голоси для рішень, влада не захоче сваритися з олігархом.

Це добре, що Банкова вирішує питання спаму у парламенті, співпрацю з МВФ. Але тема конфлікту з Коломойським нікуди не зникла. Закулісні процеси є. Наприклад – не повернення кількох мільярдів олігарху, а поступки по інших економічних питаннях. Які будуть менш болючі для СН у сприйнятті виборцем. До того ж команда Зеленського розуміє, що "1+1" свого часу руйнував рейтинг Порошенкові.

"Антиколомойський" закон ухвалять. Це питання принципове для "Слуги народу", її репутації і політичного існування. Шкода, що депутати вирішують проблеми, по ходу їх створення. І забули про внутрішньопарламентську реформу. Наприклад, щоб суб'єктом законодавчої ініціативи був не нардеп, а група чисельністю як найменша фракція. Щоб відкинути піар і лобістські законопроєкти", - каже Олексій Кошель.

Джерело: Gazeta.ua

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....