Назад у минуле: Окупанти на Херсонщині оголосили про перехід на паспорти РФ та повернення герба 1803 року

осійські окупанти, які вирішили назвати себе "владою" захопленої української Херсонщини, заявили, що жителі регіону нібито "матимуть право на паспорт та громадянство РФ". Крім того, загарбники задумали занурити місцевих жителів у часи Російської імперії та повернути області герб 1803 року, передають Патріоти України.

У п'ятницю, 6 травня, російські пропагандистські видання процитували відповідні заяви колаборанта Кирила Стремоусова, якого проголосили "заступником голови військово-цивільної адміністрації регіону". Він сказав, що Херсонщина "максимально інтегруватиметься до складу Росії".

"Усі громадяни на території Херсонської області матимуть право на отримання російського громадянства, російських паспортів", – сказав зрадник.

Також він видав вигадки про повернення регіону "історичного герба". За словами колаборанта, у його основу ліг перший герб Херсона та Херсонського повіту. Знак було затверджено 7 жовтня 1803 року.

На гербі зображений двоголовий коронований орел, який тримає лаврову гілку та полум'я. На його грудях зображено золотий хрест.

Зазначимо, що офіційний герб Херсонщини було затверджено 2001 року. Він представляє собою блакитний щит. На ньому золотим кольором зображені якір, два хлібні колоси та циркуль, а нагорі – Очаківська брама Херсонської фортеці. Над щитом знаходиться корона.

Росія нищить все: Військові показали, як виглядає зруйнований Часів Яр (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 14:22

Воїни штурмового батальйону "Чорний лебідь" 255-ї ударної групи Збройних сил України, які діють на східному фронті, продемонстрували сучасний стан Часового Яру, передають Патріоти України. У відеозаписі з дронів можна побачити зруйновану внаслідок росі...

Раптово вирішив "розширити бізнес": Відомий австрійський банк вляпався в гучний скандал через Росію

вівторок, 16 квітень 2024, 13:55

Австрійський банк Raiffeisen Bank International нещодавно розмістив десятки оголошень про вакансії в Росії. Компанія має амбітні плани щодо розвитку в країні-агресорці, що суперечить офіційній обіцянці піти з ринку. Видання Financial Times виявило, що ...