Назад в СРСР?: Генпрокурор РФ вирішив скасувати реабілітацію жертв радянських репресій

Кремлівський режим вирішив укотре переписати історію, скасувавши реабілітацію цілої низки жертв радянських репресій, інформують Патріоти України.

Як повідомляє The Moscow Times, відповідний проект наказу вже підготовлено генеральним прокурором РФ Ігорем Красновим. Насамперед будуть переглянуті справи тих, кого було оголошено у СРСР так званими «зрадниками батьківщини» і «пособниками нацистів». Серед іншого, у документі йдеться про «неприпустимість реабілітації та виправдання осіб, винних у скоєнні тяжких та особливо тяжких злочинів, воєнних злочинів, злочинів проти миру і людяності».

Таким чином російським прокурорам буде доручено «на постійній основі організувати роботу з виявлення та скасування таких рішень». Водночас, як саме буде оцінюватися ступінь провини репресованих з урахуванням масової фабрикації подібних кримінальних справ, не уточнюється.

Раніше ж влада РФ внесла зміни до концепції про жертв політичних репресій, виключивши звідти згадки про масовий характер цього явища, переслідування за релігійною і «класово чужою» ознакою, насильницьку колективізацію та штучно створений голод, а також про мільйони в’язнів ГУЛАГу та депортовані народи.

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду прокоментував візит Путіна до Монголії

вівторок, 10 вересень 2024, 14:40

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан прокоментував відмову Монголії арештовувати російського диктатора Володимира Путіна. Він розповів, що наразі це все контролюється суддями, передають Патріоти України. «Що стосується Монг...

"Треба заборонити виїзд з України дітям": Корчинський заявив, що це - "єдиний спосіб врятувати націю"

вівторок, 10 вересень 2024, 14:31

Аби зберегти можливість відтворювати націю, треба заборонити виїзд з України не лише чоловікам, але й дітям. Про це заявив політик Дмитро Корчинський в ефірі програми «Говорить великий Львів», передають Патріоти України. Українці мають перетворитись на...