НАЗК оприлюднила результати перевірки декларації президента Зеленського, карибських офшорів також

Національне агентство з питань запобігання корупції завершило повну перевірку декларації Президента України Володимира Зеленського, повідомляють Патріоти України з посиланням на .пресслужбу НАЗК

У висновку перевірки йдеться, що відомство не виявило ознак незаконного збагачення, необґрунтованості активів та наявності конфлікту інтересів, а точність оцінки задекларованих активів відповідає даним, отриманим з наявних джерел.

НАЗК перевірило будинок у Форте-дей-Мармі в Італії (вартість – понад 88,5 млн грн), який належить товариству з обмеженою відповідальністю San Tommaso S.R.L., кінцевим бенефіціарним власником якого є перша леді Олена Зеленська.

За словами глави держави, раніше сім’я там відпочивала, але не користувалися нерухомістю протягом 2020 року та здають його в оренду – надані підтверджуючі документи.

Також НАЗК досліджувало невідображення Зеленським відомостей про компанію Maltex Multicapital Corp., зареєстровану на Британських Віргінських Островів, про яку йшлося у розслідуванні журналістів Слідство.Інфо.

Зеленський надав НАЗК копії листів директорів компаній Film Heritage Inc. та Maltex Multicapital Corp. про відсутність будь-яких виплат у 2019-2020 роках від компанії Maltex Multicapital Corp. на користь Film Heritage Inc., а також від компанії Film Heritage Inc. на користь дружини Олени Зеленської.

Зазначається, що президент надав усі пояснення та документи щодо цього питання. НАЗК також надіслало запити до органів Британських Віргінських Островів та Белізу, проте наразі не отримало відповіді.

З повним звітом можна ознайомитись на сторінці документу.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...