Назріла необхідність: Арестович дав оцінку рішенню Зеленського змінити керівництво ГУР

За словами військового експерта, Кирило Буданов – заслужений бойовий офіцер, який багаторазово бився з росіянами на пістолетних дистанціях.

Зміна начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України пов'язана з необхідністю його реформування, особливо в світлі створення нового міністерства з питань ОПК, а також з метою кадрової ротації в ГУР. Про це в коментарі заявив військовий експерт Олексій Арестович, який із 1999 по 2005 рр. також перебував на службі в ГУР, повідомляють Патріоти України.

"На відомстві лежить дуже велике навантаження. Тому, будь-яка людина, який би майстер він не був і як би він добре не діяв – з часом починає втрачати ефективність. Крім того, у нього могли не скластися відносини всередині нової системи військово-політичного управління. Або складуться не з тими. Це все нюанси, які нам звідси не видно, але мають величезне значення", – відзначає експерт.

У той же час, на думку Арестовича, Бурба був досить ефективним на своїй посаді, а українську військову розвідку – давно знають і цінують у всьому світі. "За останні роки військова розвідка України зробила дуже багато серйозних досягнень, як щодо Донбасу, так і у світі. І в цілому, вона завжди оцінювалася як один із найефективніших військових органів держави. Більше того, її визнають і за кордоном. І в цьому, в тому числі, є заслуга Бурби", – додає експерт.

Однак, за його словами, в ГУР назріла необхідність кадрової ротації і у Буданова, в цьому сенсі, є особиста мотивація. За словами Арестовича, Буданов – заслужений бойовий офіцер, який багаторазово бився з росіянами на пістолетних дистанціях.

"У нього є особисті рахунки, і немає ніяких сентиментів до так званого "червоного прапора". У ситуації, коли реформується ОПК – кількість корупційних ризиків зростає. Тому в ОП, мабуть, вирішили, що чесність може бути вищою за досвід в стратегічному управлінні. Але і Буданов сам не впорається, йому потрібна сильна команда, на яку він зможе спиратися", – відзначає експерт.

Відносно Бурби, експерт не виключає його призначення в інші військові відомства. "Бурба – генерал-полковник, тому у нього повинна бути відповідна посада, а їх не так багато. Не виключаю, що його можуть призначити в РНБО або представником в НАТО. Він досить молодий і досвідчений кадр, щоб просто його списати", – резюмував експерт.

Джерело: РБК-Україна

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...