Назріває новий скандал: Китай міг стежити за ядерним арсеналом США через обладнання Huawei

Китай міг стежити за ядерним арсеналом США і збирати розвіддані з Вашингтона через обладнання Huawei. Про це з посиланням на джерела повідомляє CNN, передають Патріоти України.

Все почалося в 2017 році, коли Китай запропонував побудувати у Вашингтоні розкішний сад з храмами, павільйонами і високою білою пагодою. На все це китайський уряд планував витратити близько 100 мільйонів доларів.

"Але коли співробітники контррозвідки США почали копатися в деталях, вони виявили безліч тривожних сигналів. Вони відзначили, що пагода була б стратегічно розташована на одній з найвищих точок у Вашингтоні, округ Колумбія, всього в двох милях від Капітолія США, ідеальному місці для збору розвідданих",- повідомили CNN кілька джерел.

Крім цього, китайський уряд мав намір будувати пагоду з матеріалів, привезених дипломатичною поштою, яку не можуть перевіряти митні служби США. На тлі всіх цих "тривожних дзвіночків" проект з будівництва китайського саду закрили.

За даними CNN, сад був лише частиною "божевільної контррозвідувальної діяльності" ФБР та інших федеральних агентств у відповідь на різку ескалацію китайського шпигунства. Ще у 2017 році Китай купив землю в США, ділянка була розташована поруч з об'єктами критично важливої інфраструктури.

"Серед найбільш тривожних фактів, виявлених ФБР — обладнання Huawei китайського виробництва, встановлене на вишках стільникового зв'язку поблизу американських військових баз в сільській місцевості Середнього Заходу. Згідно з численними джерелами, знайомим з цим питанням, ФБР встановило, що обладнання здатне перехоплювати і порушувати вкрай обмежені комунікації Міністерства оборони, в тому числі використовувані стратегічним командуванням США, яке спостерігає за ядерною зброєю країни", - повідомляє CNN.

За даними джерел, проблема з перехопленням інформації через обладнання Huawei спостерігається вже кілька років. Однак говорити про це відкрито чиновники не можуть, хоча підтверджують інформацію про ситуацію на умовах анонімності.

Також інсайдери повідомляють, що довести факт перехоплення інформації буде вкрай складно. У Китаї всю інформацію про шпигунство заперечують, а компанія Huawei стверджує, що її обладнання нібито не може працювати і перехоплювати дані в тому спектрі зв'язку, яким користується Міністерство оборони США,

"Немає ніяких сумнівів в тому, що обладнання Huawei здатне перехоплювати не тільки комерційний стільниковий трафік, але і сильно обмежені радіохвилі, використовувані військовими, і порушувати найважливіші комунікації стратегічного командування США, даючи китайському уряду потенційну можливість. Вікно в ядерний арсенал Америки", - передає слова з джерел CNN.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...