Назріває скандал? ЗМІ Молдови пишуть, що викрадачі судді Чауса скористались... авто посольства України

В операції викрадення судді нібито брали участь близько 10 осіб.

Українського суддю Миколу Чауса, якого в суботу викрали невідомі на вулиці у центрі Кишинева, нібито перевезли в Україну у багажнику автомобіля Toyota RAV 4, що належить посольству України. Інформація про це з’явилася у матеріалах молдовських ЗМІ Deschide.md та Ziarul Național, передають Патріоти України.

Журналісти, посилаючись на телеграм-канал Index, близький до соціалістів, опублікували зображення автомобіля та фото Миколи Чауса, які начебто були зроблені після викрадення. Водночас, редакція "Главкома" звертає увагу, що жодних підтверджень, що ці фото були зроблені після викрадання, ані ЗМІ сусідньої республіки, ані телеграм-канали не надають.

"За даними джерел, наближених до розслідування, в суботу, автомобіль тривалий час знаходився біля пункту перетину молдавсько-українського кордону "Отачь" (на кордоні із Чернівецькою областю – ред.), після чого перетнув кордон у напрямку сусідньої країни по зеленому коридору", – йдеться у матеріалі Deschide.md.

Також видання публікує імена нібито причетних до викрадення громадян України. "За кермом автомобіля був Едуард С. у супроводі Юрія К. Також через той самий пункт пропуску через кордон в Україну в'їхали ще четверо громадян України, які, як передбачається, брали участь у викраденні Чауса. Серед них Олександр К., колишній заступник Управління кримінального розшуку у Львові. Ще зазначено три людини в цій групі – Роман К., Михайло Б., Олег С. Більшість з них – спортсмени. За даними джерел Index, в операції викрадення Чауса брали участь близько 10 осіб. Після викрадення вони розійшлися групами", – пише молдовське ЗМІ.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...