"Назва має примусити до роздумів": Біля посольства РФ у Варшаві з'явиться Алея жертв російської агресії

Варшавська міська рада в четвер ухвалила рішення перейменувати пішохідно-велосипедний маршрут, розташований вздовж вулиці Бельведерської біля посольства Росії, на Алею жертв російської агресії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на TVN24.

За відповідну постанову проголосували 55 варшавських депутатів, проти висловилися двоє. "Назва відповідає запропонованому місцю розташування, враховуючи триваючу… російську агресію проти України. Крім того, найменування має на меті спровокувати, примусити до роздумів та дій російську державу", – йдеться в обґрунтуванні постанови.

Документ (а отже, і перейменування), набуде чинності через 14 днів після його опублікування в офіційному віснику.

Водночас, як пише Gazeta Wyborcza, не всі поділяють рішення про перейменування. Так, юридична служба Варшавської міськради вважає назву задовгою, а обраний для неї відтинок вулиці – негідним жертв жорстокої війни.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в європейських містах почали масово перейменовувати вулиці, на яких розташовані російські посольства.

Лише нещодавно міська рада польського Білостока ухвалила рішення перейменувати одне з кільцевих перехресть на Вільної України, а частина однієї з вулиць називатиметься Вільної Білорусі.

Один із пілотів збитого російського Ту-22МЗ загинув, пошуки ще одного тривають, - губернатор Ставропольського краю

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:44

Один із льотчиків збитого російського літака Ту-22МЗ загинув. Про це повідомив губернатор Ставропольського краю країни-агресора РФ Володимир Владимиров у Telegram, передають Патріоти України. "Отримано уточнені дані щодо інциденту з російським військов...

Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:30

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України. Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чо...