Назва звучить дещо анекдотично: Ексглава МЗС Австрії, яка танцювала з Путіним, отримала нову посаду в РФ

Колишня міністерка закордонних справ Австрії (2017–2019) Карін Кнайсль, яка відома своїм танцем із російським диктатором Володимиром Путіним на своєму весіллі, отримала посаду «амбасадора діяльності зі збереження рідкісного амурського тигра в Росії». Про це заявив генеральний директор російського центру «Амурський тигр» Сергій Арамілєв в інтерв’ю російській пропагандистській агенції «РИА Новости», передають Патріоти України.

У серпні 2023 року Кнайсль перебралася жити в Рязанську область РФ, де очолила аналітичний центр у Санкт-Петербурзькому університеті. Тепер же гендиректор центру «Амурський тигр» заявив, що Кнайсль виконує роль «амбасадорки діяльності зі збереження рідкісного амурського тигра в Росії».

«Вона цілком підтримує діяльність з охорони цієї тварини в Росії. Для неї це дуже важливо, і зараз вона розповідає про нашу діяльність, у неї досить багато партнерів, вони беруть участь у нашій організації», – сказав Арамілєв.

За його словами, центр «Амурський тигр» звертається до Кнайсль за порадами у сфері міжнародних відносин. Сама ж опальна австрійська ексміністерка раніше зізнавалася, що хотіла б узяти опікунство над амурським тигром. Чи вдалось їй цього досягти, пропагандисти не кажуть.

Нагадаємо, Карін Кнайсль очолювала МЗС Австрії з 2017 до 2019 року. Цю посаду вона зайняла за квотою ультраправої Австрійської партії свободи, яка у 2016 році уклала з «Єдиною Росією» угоду про взаємодію та співпрацю. У 2018 році колишній міністр привернула увагу ЗМІ тим, що танцювала на своєму весіллі з президентом Росії Володимиром Путіним. 2020 року Кнайсль стала членом ради директорів «Роснефти» і обіймала цю посаду до травня 2022 року, коли подала заяву про відставку на тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...

Коли усвідомлюєш, що розплата неминуча: "Мачо" Шуфричу в суді стало погано, викликали лікарів

середа, 4 вересень 2024, 22:55

Нестор Іванович два десятка років підігрував Москві, да так, що вважав державної зради йому ніколи не "пришиють". До Печерського райсуду Києва під час підготовчого засідання у справі екснардепа від забороненої "Опозиційної платформи – За життя" Нестора...