Назвали "президентом багатих": Макрона розкритикували за те, що він зняв дорогий годинник під час інтерв'ю щодо пенсійних змін (відео)

Президента Франції Еммануеля Макрона розкритикували після того, як зняв свій дорогий годинник під час телеінтерв'ю про пенсійні зміни. Про це повідомляє Sky News, передають Патріоти України.

Масові протести та страйки відбуваються по всій Франції після того, як Макрон проштовхнув закон про підвищення пенсійного віку на два роки – до 64 років – без голосування у парламенті.

Відео, на якому Макрон знімає годинник під час інтерв'ю, стало вірусним. Політичні опоненти президента Франції заявили, що це відео демонструє, наскільки він далекий від реалій життя людей.

Член парламенту від La France Insoumise Фаріда Амрані назвала Макрона «президентом багатих». У свою чергу представники французького лідера заявили, що він зняв годинник, бо той «дзвенів на столі».

Користувачі соціальних мереж стверджували, що годинник коштує до 80 тисяч євро, але Єлисейський палац повідомив французьким ЗМІ, що це не так.

У палаці заявили, що на Макронові був годинник Bell and Ross BR V1-92.

Один з годинників продається на сайті Bell and Ross за 2600 доларів.

У заяві палацу йдеться, що Макрон регулярно його носить уже понад півтора року.

Політичні противники та критики Макрона вже давно звинувачують його у підтримці багатих і навіть у тому, що він діє як потенційний монарх.

Протести проти пенсійної реформи у Франції, які тривають вже більше двох місяців, стали найбільшим викликом для президента Еммануеля Макрона після акцій «жовтих жилетів» у 2019 році.

23 березня у французьких містах вийшли на вулиці, за різними оцінками, від 1 млн до 3,5 млн осіб.

Законопроект про підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років обговорювали у парламенті Франції протягом шести тижнів. Після того, як стало зрозумілим, що Макрону не вистачить голосів, застосували конституційну норму — статтю 49.3, яка дозволяє ухвалювати закон без голосування. 20 березня уряд Макрона ледь пережив вотум недовіри.

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...