Назвали своєю "фішкою": У Росії заявили, що відловили тисячі мігрантів та відправили їх на війну в Україну

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін похвалився, що влада почала відловлювати мігрантів, які нещодавно отримали російське громадянство та відправляти їх на загарбницьку війну в Україну - вже схопили 30 тисяч іноземці, 10 тисяч з яких відправили на фронт, передають Патріоти України.

"Ми почали реалізовувати положення Конституції і наших законів про те, що особи, які набули громадянство (РФ), мають стати на військовий облік і, в разі необхідності, взяти участь у спеціальній військовій операції".

За його словами, слідчі "понад 30 тис. (осіб) уже відловили таких, які отримали громадянство, але не бажають стати на військовий облік, поставили на облік". "Уже близько 10 тис. із них відправлено в зону спеціальної військової операції (так росіяни називають свою загарбницьку війну в Україні - ред.)", - сказав він.

"Нам кажуть: "Навіщо вони там потрібні ці товариші?" - рити окопи й укріплення створювати. Для цього потрібні дійсно хороші робочі руки. Вони сьогодні поповнюють ряди наших тилових підрозділів", - заявив Бастрикін.

Під час виступу він запропонував змінити міграційну політику в Росії: "Я вважаю, найголовніше - змінити міграційну політику Росії, точно обгрунтувати необхідність, а можливо, навіть взагалі зробити так, щоб внутрішніми ресурсами вирішити свої політичні, економічні, національні та інші проблеми", - сказав він.

Повідомляється, що російські правоохоронні органи регулярно влаштовують рейди на підприємства, де працюють трудові мігранти. Їм вручають повістки або відвозять у військові комісаріати. Мігрантам без громадянства РФ обіцяють у прискореному порядку видати російські паспорти, якщо вони підпишуть контракт із Міноборони.

"Не подобається мені все це": У Рогозіна засвербила поранена чуйка через українські БПЛА "Баба Яга", котрі демонструють нову тактику бою на Запорізькому напрямку

вівторок, 2 липень 2024, 9:33

Росіянин не у захваті, що ці безпілотники стали дошкуляти загарбникам як вдень, так і вночі. . Сили оборони України атакують противника безпілотними літальними апаратами типу "Баба Яга" з тилу, а також використовують їх для розмінування. . Про це нап...

“Ми думали, що зараз усе відіб’єм назад і все": Командир ЗСУ розповів, що буде, якщо війну в Україні заморозять

вівторок, 2 липень 2024, 9:24

Якщо війну Росії проти України “заморозити” сьогодні, то російська армія через кілька років повернеться, і ми перекладемо це на спини наших дітей. Про це в коментарі військовій кореспондентці ТСН Юлії Кирієнко сказав Володимир Собіпан, командир першого...