Названо імовірну причину катастрофи українського F-16

Виданню Breaking Defense стали відомі деякі подробиці падіння F-16, під час якої загинув український пілот Олексій Месь, зокрема, що авіатроща могла статися в результаті потрапляння в літак осколків збитої російської ракети, передають Патріоти України.

У публікації зазначається, що однією з версій є те, що F-16 випадково пролетів через хмару уламків від перехопленої та збитої російської ракети.

Дослівно: "Ці фрагменти знищеної ракети могли спричинити пошкодження двигуна та інших частин… F-16 та/або загибелі пілота до того, як він зміг катапультуватися".

Видання вказує, що така версія є найбільш вірогідною, зважаючи на попередні прецеденти.

Адже, за словами джерела Breaking Defense, Україна вже втратила чотири винищувачі з тієї ж причини – це два МіГ-29 і два Су.

Джерело додало, що попередні втрати не викликали такої уваги, оскільки це були "недорогі сучасні винищувачі".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...