Названо перший жорсткий тест для Зеленського після інавгурації

Новообраний президент Володимир Зеленський відразу себе дискредитує, якщо скористається окружним адмінсудудом міста Києва для проведення дострокових виборів. Про це у Facebook написав юрист Михайло Жернаков, повідомляють Патріоти України.

"Інавгурація нового президента відбудеться 20 травня. А значить, час для розпуску парламенту буде.

А тепер найцікавіше: якою саме юридичною підставою для дострокового припинення повноважень парламенту скористається президент Зеленський?

Найбільш імовірний сценарій, що зараз обговорюється - це рішення Окружного адмінсуду міста Києва, який має визнати, що коаліції немає, причому вже давно.

І якщо дійсно буде так, то це дуже сумно, з двох причин.

Перша - дуже не хотілося б, щоб новий президент в одному з найперших і найважливіших своїх рішень спирався на рішення абсолютно дискредитованого суду, відомого своєю здатністю казати на чорне біле. Легітимність такого рішення буде під великим питанням.

Те саме стосується й нового парламенту. Не хочеться, щоб життя нового скликання найвищого представницького органу в Україні починалося з рішення суддів, які забороняли Майдан і зобов'язали беркут його розігнати.

Друга причина - це гарантії особистої недоторканності, які судді в обмін на своє рішення виторговуватимуть (а можливо, вже виторгували) у членів команди президента. Вони прекрасно знають ціну питання дострокових виборів. І гарантії залишення на посаді - це найменше, що вони могли за це рішення "попросити".

З таких "невеликих" компромісів починається велика біда

Це може виглядати як невеликий компроміс. Але з таких "невеликих" компромісів починається велика біда.

Судді ОАСК - це уособлення всіх хвороб і вад судової системи України. І саме з них команда новообраного президента має починати її лікування. Якщо ж буде вибраний сценарій розпуску парламенту через цей суд і залишення його суддів на посадах, це означатиме, що здоров'я судової системи для команди Зе - далеко не пріоритет. А компроміси зі злом - практика, якою вони готові йти для досягнення своїх політичних цілей.

Це буде один із перших справжніх тестів для нової команди, де потрібно буде не говорити чи писати, а діяти. І великою мірою це буде призма, через яку на його політичну силу і її справжні цінності дивитимуться виборці. Сподіваюся, в команді обраного президента це усвідомлюють", - пише експерт.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...