Назвав багато причин: Обама відмовився вважати Росію наддержавою

У РФ немає справжніх потужних союзників, а тривалість життя російських чоловіків свідчить однозначно не на користь країни, де вони живуть.

Колишній президент США Барак Обама заявив, що Російська Федерація не має достатньої кількості союзників і військових баз для того, щоб її можна було називати наддержавою. За його словами, це є основною перешкодою на шляху РФ до такого статусу. Таку думку політик висловив у своїй книзі "Земля обітована" (A Promised Land) і її поспішило процитувати пропагандистське агентство ТАСС, повідомляють Патріоти України.

"Росії за ядерного арсеналу, який поступається тільки нашому, не вистачало широкої мережі альянсів і баз, які дозволяють США проєктувати свою військову міць у всьому світі. Російська економіка продовжувала поступатися економікам Італії, Канади та Бразилії, а також практично повністю залежала від експорту нафти, газу, мінералів і озброєнь", – перерахував Обама.

У своїй книзі він послався на дані від дослідницьких організацій. Зокрема, вказав на високі показники корупції, соціальної нерівності, а також низьку тривалість життя чоловічого населення в Росії. "Гнів (Кремля. – Ред.) багато в чому був звернений проти США", – зазначив Обама.

У цьому контексті він нагадав, як Росія блокувала підтримувані Штатами ініціативи в Раді Безпеки ООН і активізацію зусиль щодо запобігання виходу "з орбіти впливу РФ" колишніх країн радянського блоку.

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...