Назвав місто "російським": В Одесі отримав вирок чоловік, який підтримав військову агресію РФ

Приморський районний суд Одеси до 5 років тюрми засудив чоловіка, який підтримав військову агресію РФ, передають Патріоти України.

Як йдеться у вироку суду, фігурант справи – уродженець с. Пантелеймонівка Центрально-Городського району Донецької області. Встановлено, що 11 липня 2022 року в селі Холодна Балка Одеської області він потрапив у поле зору співробітників УСБУ в Одеській області, які проводили перевірочні контррозвідувальні заходи. В ході спілкування з ними чоловік активно висловлював свою антиконституційну позицію, яка виразилась у публічних закликах до силових змін меж території та державного кордону України.

Згідно вироку, він заявив співробітникам СБУ, що Одеська область та Одеса є територією Російської Федерації та має увійти до її складу. "В ході спілкування серед іншого він заявив: "Україна була знищена у 2014 році. Ми мали спільну державу. Вихід зі становища бачу такий - повернути назад цю територію туди, де вона і була. І повертати назад до Росії її територію", - йдеться у вироку.

Крім того, він заявив правоохоронцям, що РФ не воює з Україною та не здійснює військову агресію проти України, а "наводить свій порядок".

Також встановлено, що раніше (у квітні та 9 липня 2022) фігурант поширював у соцмережах публікації Міноборони РФ. Зокрема, про "проведення спецоперації в Україні", про те, як військові РФ нібито знищили Одеський нафтопереробний завод та три сховища пально-мастильних матеріалів у районі Одеси, з яких "здійснювалися постачання палива для угруповання українських військ на Миколаївському напрямку".

Крім того, обвинувачений наводив цифри нібито знищеної військової техніки ЗСУ, з відеозаписом прес-офіцера ЗС РФ тощо. Під час судового засідання обвинувачений свою провину визнав та покаявся.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 110, ч. 1, 2 ст. 436-2 КК України та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...