Назвав росіян та українців "братами": Макрон відмовився називати "геноцидом" дії РФ в Україні

Президент США Джо Байден назвав дії Росії геноцидом. А от президент Франції Еммануель Макрон відмовився називати звірства Росії своїми іменами, передають Патріоти України.

На питання журналістів CNN про те, чи буде він називати дії Росії "геноцидом", він сказав, що наразі – ні. "Я буду обережний із такими термінами сьогодні, тому що ці два народи (росіяни та українці) – брати", – заявив Макрон.

Чому Макрон не називає звірства геноцидом

Президент Франції запевняє, що робить все для припинення війни та відновлення миру. І, на його думку, ескалація риторики не сприятиме цьому. Водночас він визнає, що Росія коїть безпрецедентні в Європі воєнні злочини. Він додав, що Франція співпрацює з Україною для розслідування цих злочинів.

"Росія в односторонньому порядку розпочала надзвичайно жорстоку війну, тепер було встановлено, що російська армія скоїла військові злочини, і тепер ми повинні знайти відповідальних", – сказав Макрон.

Нагадаємо, що 10 квітня у Франції відбулися вибори. За результатами у другий тур, який відбудеться 24 квітня, вийшли Макрон (27,6%) та Марін Ле Пен (23,41%).

"Окупанти залякані, що їх розстріляють": Військовослужбовець ЗСУ розповів про бої на Лиманському напрямку і самогубства в лавах ворога

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:42

Понад місяць російські війська активно штурмують позиції Сил оборони на Лиманському напрямку. У бій окупанти посилають піхотні групи, які мають наказ не повертатись ні за яких умов. Про ситуацію на цій ділянці фронту в етері "Суспільне. Студія" розпові...

Кремлю є чого боятися: Російські добровольці готують нові рейди на територію РФ

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:30

Для російських добровольчих угруповань, як Легіон "Свобода Росії", "РДК" чи "Сибірський батальйон", які воюють на боці України, глобальні цілі не змінилися. Про це в інтерв'ю "Nexta.TV" повідомив Олексій Барановський - доброволець Легіону "Свобода Росі...