Назвав українок проститутками у прямому ефірі: Ексміністр Лівану потрапив у гучний скандал. Наше посольство вимагає вибачень

Колишній міністр екології Лівану, а нині голова партії "Аль Таухід Аль Арабі" Віам Ваххаб порівняв українок і росіянок із жінками легкої поведінки. За це чиновника розкритикували громадяни його країни, а в Україні зажадали публічних вибачень, зазначають Патріоти України.

Образливі висловлювання з вуст політика прозвучали в прямому ефірі ліванського телебачення 12 вересня, згодом відео в Twitter поширили обурені користувачі мережі. Водночас у партії спробували виправдатися за слова свого лідера, передає Alquds Alarabi Newspaper .

Зокрема, Ваххаб виступив у ранковому шоу на каналі "Аль Жадід". Під час обговорення політичної ситуації в Лівані жінок із Росії та України він порівняв із повіями.

За його словами, якось він запитав президента Мішеля Ауна про природу Лівану як країни і додав: "Я сказав йому, якщо ми є країною проституції, дозвольте нам ввести 10 тисяч російських або українських жінок".

Він зазначив, що у відповідь на це Аун "засміявся". Після ефіру на Ваххаба посипалася хвиля засудження в соціальних мережах.

Зі свого боку партія "Аль Таухід Аль Арабі" відреагувала на полеміку, викликану заявами свого лідера, і заявила, що його неправильно зрозуміли.

"У російсько-українському питанні Віам Ваххаб мав на увазі красу жінок із Росії та України, а не щось ще. Ми цінуємо боротьбу російських жінок протягом усієї історії перед обличчям нацистської окупації, що призвела до воєн, які Росія вела в Сирії і в світовому масштабі", – виправдалися в політсилі.

Там додали, що українки і росіянки – "першокласні жінки, оскільки вони заслуговують нашого захоплення і любові, і вони обіймали вищі посади в державних установах, армії та суспільстві".

Проте посольство України в Ліванській Республіці засудило висловлювання Ваххаба і приниження ним гідності українок. Дипломати звернулися до ліванського ексміністра з вимогою публічного вибачення перед громадянами України. Відповідний лист було опубліковано на Facebook-сторінці дипустанови.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...