Називають креатурою Коломойського: Новопризначений в.о. міністра енергетики Вітренко розповів, як позбутися олігархів

Антимонопольне законодавство не відповідає сучасним європейським тенденціям і це впливає на прийняття рішень антимонопольним відомством.

Найкращим способом позбутися впливу олігархів на прийняття рішень в сфері енергетики повинна стати інтеграція українських ринків в європейські. Про це в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив в ефірі "Радіо НВ", передають Патріоти України.

"Тоді ми стаємо частиною великого і ліквідного ринку, де правила визначають європейські інституції, на які не впливають наші олігархи. Це чи не єдиний сильнодіючий рецепт, як позбутися від високорівневої корупції і впливу олігархів", - сказав в.о. голови міністерства.

Коментуючи домінуюче положення ряду компаній Ріната Ахметова на ринку електроенергії, Вітренко зазначив, що антимонопольне законодавство не відповідає сучасним європейським тенденціям і це впливає на прийняття рішень антимонопольним відомством.

"Ми стикалися з конкретною проблемою, коли українське законодавство про захист конкуренції відставало від сучасних європейських тенденцій. Наприклад, як вони (Антимонопольний комітет, - ред.) визначали ринок і визначали домінуюче становище - не відповідає європейським стандартам. Можливо, в цьому проблема. Я буду працювати зі своїми колегами з АМКУ, щоб монополії були визнані монополіями", - глава Міненерго.

Вітренко також переконаний, що олігархи не повинні мати впливу на роботу державних компаній, зокрема Ігор Коломойський на "Центренерго", в якому державі належить 78,3% акцій. "Це не нормально, коли який-небудь олігарх має вплив на державні компанії", - підкреслив в.о. міністра.

Познайомився з ATACMS ближче нема куди: В Алушті поховали командира секретної військової бази окупантів на горі Ай-Петрі

субота, 18 травень 2024, 7:37

В Алушті поховали російського військового, підполковника Олександра Кулакова, який загинув під час ракетного удару 13 травня по російській базі на горі Ай-Петрі. Про це повідомила голова російської адміністрації Алушти Галина Огнєва, передає Крим.Реалі...

Ще не кінець: Росія може готуватися до великого наступу найближчими тижнями, - Reuters

субота, 18 травень 2024, 7:28

Країна-агресор Росія, можливо, готує більш масштабний наступ на фронті в Україні. На думку аналітиків, наступ на півночі Харківщини може бути лише відволікаючим маневром. Про це йдеться у матеріалі видання Reuters. Журналісти пишуть, що в Україні попер...