Називав себе "частью русского мира": Мешканець Салтівки допомагав окупантам наводити ракети (відео)

У Харкові затримали поплічника окупантів, який передавав їм розвіддані про дислокацію та переміщення українських військ на території регіону. Серед основних цілей його розвідувально-підривної діяльності був пошук ймовірних бойових позицій протиповітряної оборони ЗСУ на східному напрямку. Про це повідомив речник управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула, передають Патріоти України.

"Отримані відомості окупанти використовували для підготовки і здійснення прицільних ракетних ударів по українських об’єктах", — додав він.

За даними слідства, затриманим є мешканець Салтівського житлового масиву — одного з найбільш постраждалих від ворожих обстрілів району Харкова. "Влітку цього року він почав шукати через соцмережі шляхи "виходу" на загарбників для допомоги у війни проти України. Для цього викладав в соцмережах інформацію про місця тимчасового базування підрозділів Сил оборони. Встановлено, що після того, як зловмисник опублікував заборонену інформацію, "розкриті" позиції української ППО п'ять разів піддавалися прицільним обстрілам з боку ворога", — розповіли в СБУ.

Під час затримання чоловіка у нього вдома знайшли переписку, де він повідомляв про старт зенітних ракет неподалік нього, а також писав про себе: "я — не любитель "русского мира", я — часть "русского мира".

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили чоловікові про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних Сил України). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...