Не 5 млн, як роздмухувати паніку в ЗМІ: Washington Post повідомила, скільки КНДР могла передати Росії артилерійських снарядів

За півроку Північна Корея могла поставити країні-терористу Росії 1,6 млн артилерійських снарядів. Таку кількість озброєння з КНДР путінська армія могла отримати в період із серпня 2023 року до січня 2024 року, передають Патріоти України.

Десятки тонн боєприпасів було доставлено з північнокорейського порту Раджин до портів Східний та Дунай у Приморському краю чотирма суднами під російським прапором. Про це повідомляє The Washington Post.

Вантаж військового призначення протягом тижня було відправлено до 16 пунктів призначення, які розташовані в основному вздовж кордонів з Україною. Примітно, що 12 із них знаходяться поблизу армійських складів боєприпасів та ракет, що ще раз підтверджує отримання російською армією зброї з КНДР.

За документами російські терористи отримували "вибухові речовини", але насправді це були ракети та артилерійські снаряди. Експерти прийшли до думки, що маса перевезеного вантажу дорівнює приблизно 1,6 млн артилерійських снарядів того типу, який Росія використовувала у війні.

Також експерт із військової політики Майкл Кофман підкреслив, що приплив північнокорейських боєприпасів допоміг переламати хід війни на користь Росії. Більше того, нещодавно диктатори Володимир Путін та Кім Чен Ин підписали новий договір про співпрацю двох країн, який передбачає, крім іншого, негайне надання військової допомоги при агресії проти однієї зі сторін. Експерти називали постачання північнокорейських озброєнь Росії однією з головних на порядку денному дводенного візиту Путіна до Пхеньяну.

"Нам гостро не вистачає...": Експерт пояснив, чи зможуть F-16 захистити Україну від КАБів

п’ятниця, 28 червень 2024, 7:44

Західні винищувачі F-16 самі по собі не зможуть захистити Україну від КАБів, оскільки тут потрібен комплексний підхід. Очевидно, що ефективне використання цих літаків можливе на обмежених військових ділянках. Про це розповів професор кафедри Національн...