Не атропін: Клініка Charité назвала фактори, завдяки яким вижив Навальний

Майже повне відновлення неврологічних, нейропсихологічних і нейрофізіологічних показників у пацієнта зафіксували на 55-й день.

Німецька клініка Charité опублікувала звіт про лікування російського опозиціонера Олексія Навального після отруєння "Новачком", згідно з яким він вижив завдяки своєчасній інтубації й переведенню на ШВЛ. Матеріали про лікування Навального опубліковано в медичному журналі The Lancet з його дозволу, повідомляють Патріоти України.

Швидкому відновленню пацієнта сприяв гарний стан його здоров'я до отруєння. Медики докладно описали стан політика й препарати, які вони застосовували для лікування.

У звіті зазначено, що початковим діагнозом було отруєння інгібітором холінестерази – отрутою, яка використовується в нервово-паралітичних речовинах й інсектицидах. Пізніше лабораторія збройних сил Німеччини виявила фосфорорганічну нервово-паралітичну речовину з групи "Новачок". Це не вплинуло на методику лікування пацієнта, оскільки дія отруйних речовин на організм була схожою.

Медики назвали симптоми, які спостерігалися в Навального: звуження зіниць, підвищене виділення слини й поту, зміни серцевого ритму, м'язова гіперактивність. Також у клініці виявили в аналізах сечі опозиціонера після його доправлення до Charité сліди атропіну, який вважається ефективним антидотом у разі отруєння фосфорорганічними речовинами. Його Навальному вводили в омській лікарні. Однак німецькі лікарі оцінили дію препарату як "неясну".

У звіті зазначено, що на шкірі пацієнта було виявлено п'ять різновидів бактерій, стійких до багатьох лікарських препаратів. На 12-й день лікування в Навального почало відновлюватися природне дихання, на 24-й день його від'єднали від ШВЛ. Ще за два дні пацієнта перевели до звичайної палати. Майже повне відновлення неврологічних, нейропсихологічних і нейрофізіологічних показників у Навального зафіксували на 55-й день.

Перші дві термінові партії вже прибули: ЗМІ дізнались, коли в Україну надійде зброя з великого пакету допомоги США, який завдасть нищівного удару по планам Кремля на перемогу

субота, 4 травень 2024, 1:45

Йдеться про артилерію, бронетехніку, системи ППО, катери та іншу громіздку техніку та засоби з оголошених пакетів допомоги США та Європи, складні та чутливі в транспортуванні. Перші партії зброї з нового пакету допомоги США надійшли до України наприкін...

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...