"Не бачимо масового повернення в пункти дислокації російських військових після навчань "Захід-2021", - головнокомандувач ЗСУ

Валерій Залужний. Фото: Донецкие новости.

У Росії та Білорусі біля українських кордонів досі перебувають батальйонно-тактичні групи російської армії, попри завершення півтора тижні тому навчань "Захід-2021". Про це в інтерв’ю розповів головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний, передають Патріоти України.

"Не зважаючи на те, що 16 вересня офіційно по телевізору показували, пройшло урочисто закриття ("Заходу-2021" – ред.), на сьогодні ми не фіксуємо масового повернення в пункти постійної дислокації тих батальйонно-тактичних груп, які вийшли на підсилення. А їх було аж 19 на сьогодні, які з’явилися додатково насамперед під час проведення цих навчань і на території Республіки Білорусь, і на території Російської Федерації", – зазначив Залужний.

Ці батальйонно-тактичні групи продовжують виконувати завдання в Південному військовому окрузі РФ. А кожна така група налічує близько тисячі військових. "Вони не стоять з автоматами вздовж нашого кордону. Вони перебувають у відповідних районах, наближених до державного кордону", – уточнив Залужний.

Водночас деякі військові поверталися до місць дислокації, щоб взяти участь у голосуванні на виборах до Держдуми РФ. Залужний зазначив, що деякі переміщення фіксуються, "але розслаблятися зовсім ми на сьогодні не можемо".

Нагадаємо, масштабні військові навчання Росії та Білорусі "Захід-2021" тривали протягом 9-16 вересня. У них взяли участь до 200 тисяч військовослужбовців, техніка.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...