"Не бачився з Ахметовим із 2007-го року": "Учасник держперевороту" прокоментував скандальну інформацію

Ексзаступник голови Державної міграційної служби України та колишній високопосадовець МВС Василь Грицак спростував свою участь у підготовці держперевороту в Україні та втягуванні до нього Ріната Ахметова. Про це раніше заявляв журналіст BuzzFeedNews Крістофер Міллер, зазначають Патріоти України.

Про це колишній український чиновник сказав в ексклюзивному коментарі, зазначивши, що не бачився з Ахметовим із 2007 року. "Жодних справ у мене з ним не було", – підкреслив Грицак, додавши, що він не виїжджав за межі України з 2014 року.

"У Криму (там нібито й перебувають усі фігуранти справи. – Ред.) я не був ще довше, востаннє – 2005 року. Говорити про те, що я маю стосунок до якоїсь змови чи державного перевороту, чи мене використовує Ахметов, чи я йому допомагаю, немає жодних підстав", – сказав ексчиновник.

Грицак відповів, що "не має жодного уявлення, про що йдеться". Водночас він підтвердив, що був знайомий із генералом Едуардом Федосовим, якого теж згадував журналіст BuzzFeedNews.

"Я працював у Міністерстві внутрішніх справ, він працював у Головному управлінні боротьби з організованою злочинністю... Знаю його нормально, але востаннє генерала Федосова я бачив десь у 2010-2012 році. У мене є його номери телефонів, але я з ним не спілкуюсь, у мене немає жодних питань із ним", – розповів Грицак.

Він також підтвердив знайомство і з Олексієм Васильєвим, який теж працював у структурах МВС. Востаннє із ним Грицак, за його словами, бачився 2011 чи 2012 року під час вручення нагород. "До сьогодні я з ним більше не зустрічався і жодного разу не телефонував", – наголосив колишній чиновник.

Додамо, що згаданого Міллером офіцера ФСБ РФ Василя Лаптєва Грицак не знає. Грицак підкреслив, що нині він не перебуває в тимчасово окупованому Росією Криму, а проживає у Київській області.

"Я ні з ким з них не спілкуюся... не знаю, які докази можуть навести. У мене не могло бути навіть задумів щодо участі у якомусь державному перевороті. Мене зовсім це питання не цікавить, я зараз займаюся своїм здоров'ям... Я вважаю, що це нісенітниця", – резюмував Грицак.

Додамо, що Едуард Федосов, якого Крістофер Міллер також назвав одним із фігурантів справи, заявив, що не причетний до будь-яких протиправних дій, а Ріната Ахметова бачив лише по телевізору, передає "Українська правда". У Криму він був востаннє 2012 року, а зараз живе в Києві.

Джерело: Обозреватель

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...