Не Бахмут та Краматорськ: Військовий експерт назвав найгарячішу точку в Україні

Військовий експерт Петро Черник розповів, яка точка в Україні зараз є найгарячішою і чи перебувають під загрозою Слов’янськ, Бахмут і Краматорськ, передають Патріоти України.

«На мою думку, найгарячіша точка — це Сіверськ. Говорити про Слов’янськ, Бахмут, особливо Краматорськ, що вони є зараз у неймовірно великій загрозі, десь не зовсім коректно», — заявив Черник.

Він уточнив, що біля останніх трьох міст РФ зосереджує велику кількість військ, але ці війська ще не пішли в атаку, схожу на атаку по Сєвєродонецьку та Лисичанську. «Це також доволі стриманий оптимізм і це ще раз підтверджує, що стратегічна тактика вибивання боєкомплекту є правильною. Нагадаю, ця війна на 95% є війною артилерії», — сказав військовий експерт.

Він також відповів на питання про можливість просування окупантів на Сіверському напрямку. «Не можна недооцінювати противника. Нагадаю, 146-мільйонна нація, як мінімум 10 мільйонів чоловіків потенційного мобілізаційного ресурсу, не можна цього ігнорувати. На складах до 13 тисяч одиниць бронетехніки, автоматів Калашникова виробили понад 100 мільйонів одиниць, давайте задумаємось у серйозність цієї цифри. Виробляти звичайні снаряди та патрони мають можливості», — зазначив Черник.

Джерело: Радіо НВ

Ключове питання: Генерал США оцінив, скільки людей потрібно призвати Україні для контрнаступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:30

Американський генерал-майор у відставці та співзасновник благодійного фонду Osprey Global Solutions Ukraine Девід Грандж відповів, скільки Україна має мобілізувати людей для оборони та контрнаступу. Про це відомо з його інтерв’ю "Радіо Свободі", переда...

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...